Reninge heeft na bijna een jaar opnieuw een slagerij

Stijn Page en Iris Ryckeboer in hun slagerij. © (foto KVCL)
Redactie KW

Eind mei vorig jaar sloot slagerij Vanholme de deuren en zat Reninge zonder slager. Maar begin maart openden Stijn Page (27) en Iris Ryckeboer (25) de zaak opnieuw en kunnen de inwoners van Reninge voortaan terecht bij Slagerij Stijn en Iris.

“We wisten dat de zaak over te nemen was en we hoorden dat veel mensen van Reninge het jammer vonden dat ze geen slager meer hadden in hun dorp“, vertelt Stijn. “We hebben de sprong gewaagd en zijn ervoor gegaan. De inwoners zijn blij dat er opnieuw een slagerij is en de vorige uitbaters zijn content dat de zaak wordt voortgezet.”

Het openingsweekend was alvast een overrompeling. “Het was ongelooflijk”, zegt Stijn. “Maar we hadden ons goed voorbereid. Bepaalde zaken waren bijna uitverkocht, maar we zijn nooit zonder gevallen. Op dat vlak is het nog een beetje zoeken voor ons. Maar het lukt wel.”

Jacques heeft al zijn recepten doorgegeven, hier en daar heb ik wel mijn eigen accenten gelegd

Stijn volgt de filosofie van zijn voorganger Jacques Vanholme en maakt zoveel mogelijk charcuterie zelf op ambachtelijke wijze. “Jacques heeft al zijn recepten doorgegeven”, zegt Stijn. “Hier en daar heb ik wel mijn eigen accenten gelegd. Specialiteiten van het huis zijn onder meer witte worst, bloedworst, grillworst, Renings gebraad, ambachtelijke beenhesp, gerookt spek, bacon, potjesvlees en hoofdvlees.”

Het kersverse slagerskoppel heeft met Nell (18 maanden) en Jeff (2 maanden) ook nog twee kleine kinderen. “Ook dat is een beetje herorganiseren”, zeggen Stijn en Iris. Maar Nell heeft duidelijk, letterlijk, al de smaak te pakken. “Ze is verzot op de schelletjes hespenworst”, lacht Stijn.

(KVCL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier