Rekkemse wijk Paradijs krijgt nieuwe, Franssprekende bakker

Redactie KW

Twee jaar lang zochten Jan Chielens en Sonja Vangeluwe een overnemer voor hun bakkerij Mille-Feuille op ‘t Paradijs. Uiteindelijk ging de bakkerij eind vorige zomer dicht. De bakkerij was amper dicht toen uiteindelijk toch nog een koppel interesse toonde.

Het gehucht ‘t Paradijs had er al vrede mee genomen dat de laatste bakkerij vijf maanden geleden de deuren sloot. Bij de slager konden ze brood bekomen via de twee andere Rekkemse bakkerijen. Maar op donderdag 15 januari gaat de bakkerij weer open. Uitbaters Christophe Mortagne (42) en Christelle Alexandre (44) wonen trouwens vlakbij in de Vagevuurstraat.

Assortiment

Ze kondigen meteen extra goed nieuws aan. “Ja, we gaan trouwen in februari 2016”, glundert Christelle die over de grens in Frankrijk geboren werd, er opgroeide en werkte als verpleegster tot ze samen met haar nieuwe vriend een nieuwe stek vond in Rekkem. Christophe groeide op in Doornik en werkt al sinds zijn 14de als bakker. “Ik heb ervaring bij verschillende grote bakkers en ben na 28 jaar klaar om een eigen zaak te runnen. Ik zie het helemaal zitten en zal het assortiment van de vorige bakker behouden. Iets wat goed is, gooi je niet zomaar overboord.”

Nederlands leren

Er is een klein probleem, want het koppel spreekt geen Nederlands. Daar wordt hard aan gewerkt. “Sinds november volg ik Nederlandse lessen in Menen. Eenvoudige bestellingen in het Nederlands begrijp ik al. Ik hoop dat de klant wat geduld heeft, want een nieuwe taal leren vraagt tijd. Bestellen via de telefoon wordt voorlopig erg moeilijk in het Nederlands”, vertelt Christelle die vanaf donderdag zes dagen op zeven in de winkel zal staan. Valentin (17), zoon van Christophe, leert ook voor bakker en heeft meteen werk.

(XC-foto XC)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode De Leie van vrijdag 9 januari 2015

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier