Reclame op bussen in Barcelona voor nieuwe vliegverbinding Oostende-Barcelona

Redactie KW

Vrijdagochtend is op de luchthaven van Oostende de eerste vlucht van de lijn Oostende-Barcelona opgestegen.

Jetairfly mikt met deze lijn zowel op Vlaamse toeristen die Barcelona willen verkennen als op Spanjaarden die Oostende en de kust of de kunststeden Brugge of Gent willen bezoeken.

Met drie vluchten per week op woensdag, vrijdag en zondag is er een mooie vluchtfrequentie. Tegelijk start Jetairfly ook een lijn Antwerpen-Barcelona. Toerisme Vlaanderen verwacht dat 30 procent van de capaciteit door inkomende passagiers uit Spanje zal gevuld worden.

Nog geen 30 euro voor enkele vlucht

Om dat inkomend toerisme te versterken, start een campagne in de Spaanse media en met reclamestickers op bussen en trams in Barcelona. ‘Drie steden, één bestemming’ is daarbij de centrale boodschap. De campagne kost 180.000 euro en wordt gefinancierd door de vzw Toeristische ontsluiting West-Vlaanderen, waarin de provincie, de steden Oostende, Brugge en Gent en de hotelsector participeren.

Wie vroeg boekt, betaalt amper 29,99 euro voor een enkele vlucht. De eerste vlucht vrijdagochtend zat zo goed als vol en er zijn ook al passagiers van Spanje naar Oostende. De bestemming Barcelona is meteen al de zesde populairste van de 14 Jetair-bestemmingen in Oostende.

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier