Raadslid Hilde Dhont: “De Haan laat fietsers in de kou staan”

Redactie KW

Het leek één van de kortste gemeenteraden ooit te worden in De Haan met slechts vijf agendapunten, goedkeuring van de vorige notulen meegerekend. Ondermeer Raadslid Hilde Dhont stak daar weliswaar een stokje voor met enkele kritische vragen voor het schepencollege.

Ze vroeg zich onder meer af waarom een punt op de agenda van het schepencollege van schepen Rudy Claus om de verkeersveiligheid in de Nieuwe Steenweg te verhogen niet werd goedgekeurd. Bij het antwoorden op de vraag slaagden de schepenen er niet in om de onderlinge onenigheid nog onder stoelen of banken te steken. “Ik had het voorstel gedaan om een okerkleurig fietssuggestiestrook aan te leggen. Het voorstel is gekomen van burgers die er dagelijks passeren. Ik had het al besproken met de politie, de betrokken en ook de schepen van Openbare Werken was voorstander, maar als je geen meerderheid vindt in het schepencollege kan je het niet uitvoeren“, reageerde de schepen duidelijk misnoegd. Het antwoord ontstemde Hilde Dhont. “Deze weg wordt nochtans vaak gebruikt door kinderen en nu staan er vaak geparkeerde wagens op de weg.”

Schepen Marleen De Soete probeerde de beslissing te argumenteren. “Het is een gemiste kans om de fietspaden met een okerkleurige strook te voorzien, maar het kostenplaatje is aanzienlijk. De werken kosten 27.000 euro.” De oppositie kon het antwoord niet smaken. “Er gaan hier veel grotere bedragen de deur uit, maar verkeersveiligheid is blijkbaar niet belangrijk of misschien rij je niet genoeg met de fiets want fietsers blijven in De Haan in de kou staan”, zei Dhont nog.

(LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier