Raadskelder onder Kortrijks stadhuis begin 2019 open

© JVGK
Redactie KW

Na een tijdelijke nachtclub wil stad Kortrijk de raadskelder onder het Kortrijkse stadhuis nu een permanente invulling geven.

Criss Cross sloot na Sinken 18 de deuren en sindsdien staat de raadskelder weer leeg. Maar niet voor lang, als het van schepen van Gebouwen Arne Vandendriessche (Open VLD) afhangt. “We schrijven een oproep uit voor een definitieve invulling”, stelt hij. “We zullen werken volgens een gewone concessie (3-6-9 jaar). Die start op 1 december van dit jaar en loopt tot 1 december 2027.”

Kaartershuisje

Wie geïnteresseerd is om een zaak op te starten in de raadskelder, kan zich vanaf 1 augustus kandidaat stellen bij stad Kortrijk. “We zoeken een creatieve invulling”, aldus gebiedswerker Thorin Levecque. “Een jury zal zich over alle dossiers buigen. We willen op zowat dezelfde manier werken als bij de toekenning van het kaartershuisje op het Plein.”

Jubilarissen

“Een belangrijke voorwaarde is dat de raadskelder minstens gedeeltelijk een horecafunctie krijgt”, vervolgt Arne Vandendriessche. “Je zal er dus iets moeten kunnen drinken en/of eten. Het gaat wel om een zachte horeca-invulling. Een nachtclub is dus uit den boze. Eventueel kan de zaakvoerder er ook een winkel openen. Eveneens belangrijk is dat mensen die trouwen of hun jubileum vieren op het stadhuis daar aan verminderde prijs iets kunnen drinken.”

De huurprijs voor de raadskelder is 11.400 euro per jaar. Nu al toonden een particulier en enkele brouwerijen interesse.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier