Rubriek Economie

Raad van State schorst toewijzing mega-order De Lijn aan Spaans bedrijf

29/11/16 om 17:09 - Bijgewerkt om 17:08

De Raad van State heeft beslist om de toewijzing van de levering aan het Spaanse CAF te schorsen. Dat staat dinsdag op de website van de RvS.

Raad van State schorst toewijzing mega-order De Lijn aan Spaans bedrijf

© BELGA

Eind oktober raakte bekend dat Bombardier naast de gunning had gegrepen om 146 lagevloertrams te leveren aan De Lijn. Het gaat om de grootste bestelling van trams door De Lijn ooit.

Het totale prijskaartje voor de hele bestelling, inclusief strategische wisselstukken, komt neer op 320 miljoen euro. De toestellen moeten de oude vloot deels vervangen, maar er komen ook extra trams bij. Ze zullen worden ingezet aan de kust, in Antwerpen en in Gent.

Maar Bombardier pikte de afwijzing niet en trok naar de Raad van State. Het bijzonder adviesorgaan heeft nu geoordeeld dat Bombardier en CAF niet gelijk behandeld werden door de vervoersmaatschappij.

Het struikelblok zou de berekening van het preventieve onderhoud zijn. De RvS oordeelt dat De Lijn "niet heeft nagegaan in hoeverre de door de inschrijvers (De Lijn en Bombardier, nvdr.) aangeboden preventieve onderhoudsprogramma's uitgaan van een realistische inschatting ervan, hoewel deze mede bepalend lijken te zijn voor het berekenen van de kostprijs voor preventief onderhoud", luidt het oordeel.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!