Rubriek Economie

Raad van bestuur De Lijn buigt zich op 31 mei over tramorder

05/05/17 om 15:00 - Bijgewerkt om 19:46

Vermoedelijk komt er op 31 mei duidelijkheid over de bestelling van 146 nieuwe trams door De Lijn. Het dossier staat dan op de agenda van de raad van bestuur van de Vlaamse openbaarvervoermaatschappij.

Raad van bestuur De Lijn buigt zich op 31 mei over tramorder

De Lijn had de bestelling van 146 lagevloertrams, de grootste bestelling van trams door De Lijn ooit, aanvankelijk toegewezen aan het Spaanse CAF. Die beslissing werd echter door de Raad van State geschorst na een klacht van concurrent Bombardier. De Canadese trein- en trambouwer zou de trams in zijn vestiging in Brugge kunnen maken.

Hoe het nu verder moet met de bestelling, wordt op 31 mei door de raad van bestuur van De Lijn bekeken, zegt woordvoerder Tom Van de Vreken. Ofwel wordt de gunningsbeslissing gedetailleerder uitgewerkt en opnieuw voorgelegd aan de raad van bestuur ter goedkeuring, ofwel moet de marktbevraging worden overgedaan. In het laatste geval zou de bestelling 1,5 tot 2 jaar vertraging oplopen.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!