Rubriek Economie

Publiek krijgt inspraak over milieueffectenrapport voor IKEA in Wevelgem

18/11/16 om 19:27 - Bijgewerkt om 19:25

De burgers kunnen de kennisgevingsnota inkijken van 14 november 2016 tot 12 januari 2017.

Publiek krijgt inspraak over milieueffectenrapport voor IKEA in Wevelgem

Dat de Sint naar Wevelgem komt, dat staat buiten kijf. Maar komt IKEA nu effectief naar de Guldenberggemeente? Daarvoor moet nog wat (regen)water naar de zee vloeien, maar beetje bij beetje krijgt het dossier meer vorm. Zo maakte de meubelgigant een kennisgevingsnota op voor een plan-milieueffectenrapportage. Die kunnen de burgers alvast van 14 november 2016 tot 12 januari 2017 inkijken.

"Als burger kan je milieueffecten op de omgeving aangeven die extra onderzocht moeten worden", geeft burgemeester Jan Seynhaeve (CD&V). "Dat zijn onder meer effecten op gezondheid, veiligheid, mobiliteit, ruimetelijke ontwikkeling en op bodem, water, lucht, fauna, flora, landschap en geluid. Je kan ook voorstellen formuleren voor mogelijke locatie- of inrichtingsalternatieven. Ik nodig iedereen uit om deel te nemen aan deze inspraakprocedure."

(TGH)

>> De nota kan je dowloaden via www.lne.be/milieueffectrapportage) of inkijken op het gemeentehuis van van Wevelgem, Kuurne, Deerlijk of stadhuis van Waregem, Kortrijk, Menen, Harelbeke en Zwevegem. Meer info vind je op www.wevelgem.be/ikea.

>> Voor wie geen wegwijs raakt door de nota, biedt de gemeente samenleesmomenten. Die gaan door op maandag 28 november om 19.30 uur in de Porseleinhallen in Wevelgem, maandag 12 december en 9 januari in OC de Cerf in Gullegem en op maandag 19 december 19.30 in OC De Stekke. Inschrijven kan via 056 43 34 80 of omgeving@wevelgem.be Wie er niet kan bijzijn kan een afspraak maken met stafmedewerker Sofie Van Neste, via www.wevelgem.be/afspraakmaken of 056 43 34 80.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!