Provincie wil 60 dagen langer denken over industriezone op stortputten Kortemark

Redactie KW

“Ze hebben meer tijd nodig om de stabiliteit van de ondergrond voor deze site te onderzoeken”, zegt Mark Pollentier van oppositiepartij N-VA.


“Het feit dat de provincie hiervoor niet over één nacht ijs gaat, stemt ons al wat geruster. We blijven bij ons standpunt dat het bouwen van industrie op het stort verboden moet zijn.”

De verenigde oppositie organiseerde hierover zelfs op eigen initiatief een infovergadering voor de omwonenden. “We zijn verbaasd, maar zeker ook verheugd dat een zittend schepen en een ander gemeenteraadslid (schepen Karolien Damman en Jelle Vercoutere, beiden CD&V, nvdr.) ook een bezwaar hebben aangetekend, terwijl de gemeente enkel een advies heeft afgeleverd.”

“We zijn al enkele keren gaan onderhandelen met de provincie”, antwoordt burgemeester Toon Vancoillie (Open VLD). “We hebben het nog uitdrukkelijk gezegd dat dit geen plaats is voor industrie. Ik hoop dat ze zullen luisteren naar onze mening.”

Karolien Damman (CD&V) vindt het jammer dat er geen unaniem signaal kon gegeven worden. “Het zou pas sterk zijn mochten we met zowel oppositie als meerderheid met dezelfde mening naar buiten komen: geen industrie op het stort, geen windmolens…”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier