Provincie weigert vergunning voor discotheek in Vichte

Redactie KW

In haar zitting van donderdag 19 november heeft de deputatie van de Provincie West-Vlaanderen de aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning voor bvba Flight 90 in Vichte (Anzegem) geweigerd.

De aanvraag betrof de voormalige bedrijfsloods van textielgroep Steverlynck in de Oudenaardestraat in Vichte. De grootschalige industriële site wordt langs westelijke (Bosstraat) en zuidelijke (Grasstraat) zijde begrensd door residentiële bebouwing. Het uiterste oostelijke deel van de site is momenteel in ontwikkeling als reconversieproject.

Eerder had ook de gemeente Anzegem de aanvraag al geweigerd. Het college van burgemeester en schepenen oordeelde dat de activiteiten niet functioneel inpasbaar zijn, de draagkracht van de omgeving overschrijden (voornamelijk met betrekking tot de mobiliteitsimpact), niet op schaal zijn van Vichte en een te grote hinder veroorzaken met impact op de gezondheid en veiligheid in het algemeen. Tijdens het openbaar onderzoek werden 628 bezwaarschriften ingediend door omwonenden.

Op 6 november 2014 verleende de deputatie de milieuvergunning nog voor het exploiteren van een evenementenhal met dansgelegenheid waarbij een aantal voorwaarden werden opgelegd, onder andere dat de exploitant steeds moet zorgen dat er minimum 260 parkeerplaatsen vlak bij de inrichting beschikbaar zijn en dus nooit in wat nu woonzone is.

Bij de beoordeling van de stedenbouwkundige aanvraag werden een aantal cruciale problemen vastgesteld waardoor de vergunning werd geweigerd. Vooral de parkeerproblematiek is een cruciaal gegeven in het dossier. Naast de vele bezwaren en bezorgdheden van de omwonenden, stelde de deputatie vast dat de parkeerproblematiek niet concreet werd uitgewerkt. Zonder materiële aanduiding van parkeervakken (d.w.z. ‘ingetekend’ en ‘genummerd’ op de bouwplannen) kon de deputatie niet oordelen of de voorziene parkeerplaatsen voldoende zijn om de mobiliteitsinstroom op te vangen.

Het gemeentebestuur van Anzegem reageert alvast opgetogen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier