Provinciale winkelambassadeurs in de bloemetjes gezet

Op de foto de negen ambassadeurs: Bert De Clerck (Wijnen De Clerck), Bruno Libbrecht ('t Eén en 't ander), Sarah Lambersy (Au saumon d'or), Rudy Broos (Versmarkt Fruitpaleis), Daisy Tanghe (Bakkerij Kris), Josué Deleu (Charcuterie Deleu), Marleen Van Loocke (Brooklyn), Lore Maertens (Slagerij Maertens) en Louise Geldhof (Bakkerij Geldhof). (Foto JCR)
Redactie KW

In het Huis van de Voeding werden gisteren de laureaten van de actie ‘Koop lokaal bij een winkelier van hier’ voorgesteld. Dit kaderde in een Europees project waarbij de bevolking gestimuleerd wordt om te winkelen bij lokale ondernemers.

Bij de negen deelnemende gemeenten werd telkens één ambassadeur genomineerd en daarbovenop werd ook nog eens een provinciale winnaar gekozen. Er waren 330 deelnemende zaken en 15.000 mensen hebben hun stem uitgebracht. De uitverkoren ambassadeurs zijn: Wijnen De Clerck (Kortrijk), ‘t Eén en ‘t ander (Ieper), Au Saumon d’or (Koksijde), Bakkerij Geldhof (Roeselare), Versmarkt Fruitpaleis (Blankenberge), Bakkerij Kris (Izegem), Charcuterie Josué Deleu (Menen), Brooklyn (Oostende) en de provinciale laureaat werd Slagerij Maertens uit Brugge.

“We hebben gekozen voor authenticiteit en hedendaags ondernemerschap met de nadruk op de directe beleving”, verantwoordde de 4-koppige jury haar keuze. “Het waren allemaal sterke kandidaten”, reageerde winnares Lore Maertens. “Het is zalig om te zien dat zoveel mensen nog het lef hebben om te durven ondernemen.”

Handelaars ondersteunen

Deze actie is opgezet ter ondersteuning van de lokale handelaar en kadert in het Europees project KraK West (Krachtige Kernen in West-Vlaanderen), een initiatief van de Ondernemerscentra West-Vlaanderen, Unizo West-Vlaanderen en 9 West-Vlaamse steden en gemeenten. “Detailhandel speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van de lokale economie en de maatschappelijke samenhang”, vertelde Jean de Bethune, gedeputeerde voor Economie.

“Bruisende handelszaken zorgen voor een ambiance en dynamiek in de kern. Handelaars hebben het op vandaag echter moeilijk om zich te blijven onderscheiden van hun collega’s en op te boksen tegen internationale spelers in e-commerce”, bevestigt Rebecca Verhaeghe, coördinator Detailhandel voor de Ondernemerscentra West-Vlaanderen.

(KK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier