Protest tegen sluiting Groothandelsmarkt gaat verder

In de grote hal van de Groothandelsmarkt wil het stadsbestuur onder meer de vuilniswagens stallen. © OV
Redactie KW

De Groothandelsmarkt in Heule blijft de gemoederen bedaren. Op 1 augustus volgend jaar gaat die namelijk dicht op Vierlinden, heeft het stadsbestuur beslist. In de plaats komt het depot van vuilniswagens. Een ferme tegenslag voor de vele handelaars in groenten en fruit, die dit als een aanslag op hun broodwinning zien.

Intussen is een actiecomité opgestart die ervoor ijvert om de Groothandelsmarkt op Vierlinden te behouden: Volksverzet tegen het afschaffen van de Kortrijkse Groothandelsmarkt. De groep heeft online een petitie opgestart en die werd al door een kleine 100 personen getekend. Verder wil ze ook maandag op de gemeenteraad massaal present tekenen om haar ongenoegen te laten blijken. “Vorig jaar nog stelde schepen Scherpereel dat de Groothandelsmarkt zeker tot begin 2019 mocht blijven op Vierlinden, in juli dit jaar veranderde dat plots. Onbegrijpelijk”, is te horen.

Ook CD&V-raadslid en Heulenaar Pieter Soens wil het tijdens de gemeenteraad van komende maandag over de Groothandelsmarkt hebben. “Wat met de handelaars die een eigendom hebben in het gebouw? Zullen zij vergoed worden? En op welke manier?” Het stadsbestuur stelt intussen dat het al enkele alternatieve locaties onderzocht, maar geen enkele voldeed. “We zoeken verder.” (AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier