Primeur voor REO Veiling in Roeselare: verkoop Fine Fleur aardbeien

Redactie KW

Op woensdag 20 april verkocht REO Veiling de eerste aardbeien van het seizoen onder het merk Fine Fleur. Bij de eerste druk werden 40 doosjes geveild en de vraag naar de Fine Fleur aardbeien was dermate groot dat de veilingprijs nadien nog opliep.

De lente hangt in de REO Veiling in Roeselare al enige tijd in de lucht. Zo werden de eerste Flandria en Tomabel aardbeien al geveild en vandaag verkocht het groenten-en fruitbedrijf de eerste grondaarbeien van het seizoen. Daarmee ligt REO Veiling helemaal op koers wat betreft het voorjaarsseizoen en de verwachtingen voor de verkoop van Fine Fleur grondaardbeien zijn hoog. Tot juli hoopt het bedrijf uit Roeselare liefst 150 ton aardbeien van dit merk aan te kunnen bieden. Daarvoor rekenen ze op 23 producenten.

Fine Fleur aarbeien worden energie-arm geteeld

Voorlopig worden alleen Fine Fleur grondaardbeien van de variëteit Clery aangeboden. Eind april komt daar de variëteit Darselect bij, en in half mei gevolgd door de variëteit Elsanta. Volgens REO Veiling worden Fine Fleur grondaardbeien energie-arm geteeld, in tegenstelling tot Belgische aardbeien waarvan de teling op een andere manier gebeurt. Fine Fleur grondaardbeien worden bovendien voorzichtig en op het ideale moment geplukt zodat het aroma optimaal behouden blijft. De slogan van Fine Fleur aardbeien luidt dan ook ‘puur natuur’. De Fine Fleur familie telt vandaag zeven producten en breidt begin mei uit met courgette.

(RC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier