Prima rapport voor Kortrijkse bedrijven na controles voedselagentschap

Redactie KW

Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen selecteert ieder jaar een gemeente om er geconcentreerde controles uit te voeren. In april was Kortrijk aan de beurt.

Maar liefst 337 of 76 procent van de gecontroleerde bedrijven behaalden een gunstig resultaat. Er werden 65 gemeenschapskeukens, 210 horecabedrijven, 144 detailhandels en 24 marktkramen gecontroleerd. Er werden wel nog 94 waarschuwingen (21 procent) en 12 processen-verbaal (2,7 procent) opgesteld. Bedrijven met een ongunstig resultaat zullen opgevolgd worden met een hercontrole.

De goeie resultaten zijn voor een stuk ook toe te schrijven aan het feit dat alle betrokkenen vooraf goed op de hoogte werden gesteld door de Stad Kortrijk, vindt schepen Rudolf Scherpereel. “Zodra het nieuws van de controles bekend raakte, heb ik aan de diensten gevraagd om onze ondernemers – detailhandel, horeca, grootkeukens en andere ondernemingen die van ver of dichtbij met voeding in aanraking komen – de kans te bieden om zich te laten informeren over deze controles. Ik ben dan ook blij dat het FAVV hierop is ingegaan en dat we samen met hen twee infosessies hebben kunnen organiseren met uitgebreide informatie over de controles en over de wetgeving en bepalingen ter zake.” Op die infosessies werden 250 inschrijvingen genoteerd.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier