Prestigieuze erkenning voor topchef van casino Knokke-Heist

Redactie KW

Christian Van den Ouden kreeg de zoveelste erkenning in zijn mooie carrière. De chef van restaurant Mascotte werd opgenomen als ‘Maître Rôtisseur’ in de prestigieuze culinaire organisatie Chaîne des Rôtisseurs.

Deze organisatie telt meer dan 25.000 leden wereldwijd die dezelfde waarden delen over de kunst van de fijne keuken. Het lidmaatschap van de Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs biedt de gelegenheid om met gelijkgestemden de interesse voor de gastronomie en culinaire cultuur te delen.

Het avontuur begon toen hij Channel 16 in Zeebrugge overnam in 2008. Van den Ouden maakt er zijn werk van om gerechten te creëren met streekgebonden producten. Het werd een passie om te koken met de beste, verse vis die onze mooie Noordzee te bieden heeft. Zijn liefde voor de gastronomie in combinatie met zijn streven naar perfectie, wierpen hun vruchten af. Dit is trouwens niet de eerste bekroning van zijn werk. Voordien werd hij reeds bekroond met de Bib Gourmand van Michelin en een erkenning in de Gault&Millau.

In 2014 verhuisde hij naar restaurant Mascotte in het Grand Casino Knokke waar hij sinds 2016 Executive Chef is.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier