Premier Michel brengt bedrijfsbezoek aan Picanol in Ieper

Redactie KW

Gedelegeerd bestuurder Luc Tack had de premier uitgenodigd na de verkiezing van ‘Manager van het Jaar’.

“Als we iets kunnen doen, zijn we altijd bereid om te helpen”, zei Luc Tack toen hij Charles Michel uitzwaaide. Vrijdagmiddag tussen 15 en 16 uur heeft de premier een bezoek gebracht aan Picanol. De tocht ging van de demozaal naar de montage en nieuwe proefdraaizone. “Ik heb premier Michel gesproken op de avond van de verkiezing van ‘Manager van het Jaar'”, legt Luc Tack uit. “Ik heb hem uitgenodigd om zelf eens een kijkje te komen nemen in de fabriek en ben blij dat hij op die uitnodiging is ingegaan. Voor ons is het een eer om de eerste minister op bezoek te krijgen.”

Premier Michel brengt bedrijfsbezoek aan Picanol in Ieper

“Tijdens de rondleiding was hij heel geïnteresseerd en stelde hij veel vragen. Hij sprak ook kort met enkele werknemers. Ik heb hem mijn boodschap kunnen meegeven om de loonlost in België onder controle te krijgen. Op die manier zullen we volle tewerkstelling kunnen creëren. De premier was heel positief en gelooft in het potentieel van Picanol en andere maakindustrie in België. Een weefgetouw heeft hij niet gekocht. (lacht)”

“”Bij zijn vertrek heeft de premier nog een geschenk gekregen met een zelfgeweven handdoek en een fles bier van Proferro dat we vorig jaar hebben laten brouwen naar aanleiding van de opendeurdag.”

(JL – foto JL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier