Potentiële klanten voor Brugs bouwproject krijgen toekomstbeeld via 3D-bril

© Benny Proot
Redactie KW

Re-Vive laat je als eerste projectontwikkelaar in ons land een virtuele wandeling maken met een 3D-bril doorheen het bouwproject Den Indruk in Brugge.

Op het domein van de voormalige drukkerij Die Keure in de Brugse binnenstad stelde Re-Vive een nieuw technisch snufje voor. Daarmee wil de projectontwikkelaar als eerste in ons land potentiële klanten in virtual reality laten ontdekken hoe ze morgen op het nieuwe bouwproject Den Indruk kunnen wonen.

“Door middel van een zogenaamde Oculus Rift bieden we geïnteresseerden de kans om in hun mogelijks toekomstige woning of appartement rond te lopen”, schetst Yannick Bontinckx, innovatiemanager van Re-Vive. “Deze 3D-bril meet de bewegingen van het hoofd van de bezoeker, zodat die gebruikt kunnen worden als besturing tijdens de wandeling. Dit zorgt ervoor dat de klant ondergedompeld wordt in de virtuele buurt en woning. Door deze zeer realistische beeldvorming kan niet enkel de invloed van de lichtinval naargelang het seizoen en het moment van de dag beleefd worden, maar ook het ruimtelijk gevoel in de buurt.”

De woning én de beleving errond

Voor de opmaak van de 3D-visualisaties deed Re-Vive een beroep op Nanopixel, een branding agency voor architectuur en vastgoed die zich specialiseert in 3D-visualisaties en interactieve tools. “We zijn ons bewust van het feit dat consumenten niet louter op zoek zijn naar een woning. Ook de beleving eraan verbonden, is van groot belang in de aankoopbeslissing. Aangezien een nieuwbouwwoning hoofdzakelijk op plan wordt gekocht, waarbij toekomstige kamers, uitzichten en sferen moeilijk in te schatten zijn, heeft Re-Vive nu een manier gevonden om op de wensen van de consument in te spelen.”

Op Den Indruk komen 23 woningen en 17 appartementen én een eigen publieke binnentuin. Een woning heb je vanaf 312.000 euro, voor een appartement bedraagt de instapprijs 280.000 euro. “Zestig procent van de appartementen alsook de eerste vijf woningen zijn inmiddels verkocht”, zegt Charlotte Buyl, communicatieverantwoordelijke van Re-Vive.

Eind november volgt wellicht de eerstesteenlegging op Den Indruk. Op zondag 18 oktober kun je op deze site zelf een virtuele wandeling maken tijdens de opendeurdag die loopt van 14 tot 17 uur. Toegang tot Den Indruk krijg je via de Gentpoortvest.

(SVV – Foto BP)