Positieve sfeer op nieuwjaarshappening Unizo en Horeca Ieper

Redactie KW

In de showroom van een BMW-garage in Ieper vond maandagavond de nieuwjaarshappening van Unizo Ieper-Vlamertinge en Horeca Ieper plaats. De toon van de speeches was overwegend positief en mild.

Afscheidnemend voorzitter Peter De Groote van Unizo Ieper was, in vergelijking met zijn nieuwjaarsboodschap van 2014, opvallend milder, ook voor het stadsbestuur. Vanaf nu is gewezen ondervoorzitter Kris D’Huysser de nieuwe trekker van het Ieperse Unizo-kernteam, waarvan Simon De Backere en Matthieu Depotter de twee nieuwe ondervoorzitters zijn.

De Ieperse Horeca-voorzitter Jurgen Crombez sprak zijn bezorgdheid uit over het feit dat de nieuwe horecaregistratiemethode van de ‘black box’ 12 tot 15 procent verlies aan arbeidsplaatsen zou betekenen. Benieuwd wat dit teweeg zal brengen in onze regio, want vanaf 28 februari zal dit ook hier een feit zijn.

Vicepremier Kris Peeters (CD&V) kon de aanwezige ondernemers niet echt overtuigen met zijn speech. Te weinig voeling met de basis? Schepen Katrien Desomer kon het tij keren met het nieuws dat er in Ieper dertig nieuwe handelszaken gestart zijn in 2014. Daarmee gaat Ieper in tegen de Vlaamse trend op het vlak van de leegstand. Volgens de Ieperse schepen van economie moeten we in 2015 blijven geloven in de 5 D’s: dromen, denken, doen, durven en doorgaan.

(DS – Foto EF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier