Port of Zeebrugge is gastheer voor Cool Logistics Global 2015

© BELGA
Redactie KW

In Brugge start volgende week de Cool Logistics Global conferentie. Na twee succesvolle edities in Rotterdam, verhuist de conferentie van 29 september tot 1 oktober naar Brugge.

In Europa is deze provincie een vooraanstaande regio voor de ingevroren groenten industrie. De haven van Zeebrugge treedt op als host port om alle logistieke spelers in deze markt te verwelkomen. De conferentie biedt de lokale voedingsbedrijven en logistieke bedrijven die voor de voedingssector werken een uniek platform om te netwerken met wereldwijde beslissingsnemers over gekoelde logistiek.

Brugge is welbekend om de gastronomie, kanalen en cultuur en als UNESCO World Heritage Site, maar de stad beschikt ook over een deep sea haven: de haven van Zeebrugge. Deze kusthaven is één van Europa’s groeiende deep sea en short sea ports, slechts 18 kilometer verwijderd van het Crowne Plaza hotel, waar de Cool Logistics Global conferentie plaats vindt.

Het thema van de 7e Cool Logistics Global is het uitbouwen van efficiënte multimodale supply chains voor ‘perishables’; bederfbare goederen zoals fruit, bloemen, melkproducten, seafood, vlees, frieten, groenten en bereide voedingsmiddelen.

Voor de eerste keer zal de conferentie zich ook buigen over farmaceutische producten, omdat de ‘European Union’s Good Distribution Practice’ steeds meer eist dat bepaalde medicijnen onder gecontroleerde temperatuur worden vervoerd.

Cool Logistics Global 2015 start op dinsdag 29 september om 8 uur in het Crowne Plaza hotel Brugge. Naast verschillende lokale ondernemingen spreekt CEO Port of Zeebrugge Joachim Coens spreekt de conferentie toe om 9 uur 15 over het thema “21st century perishables distribution and the role of ports”.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier