Populaire Tieltse elektrozaak gaat nu ook kledij, koffie en gin verkopen

Brecht Verhamme, Shirley Braekevelt en Peter Verhamme stellen met trots hun nieuwe logo voor. (Foto RDC)
Randy De Clercq

Hij zat nooit om een stunt verlegen, maar nu gaat hij wel heel ver: Peter Verhamme gaat ‘zijn’ PV Sound omtoveren tot een winkel waar je alles kunt vinden voor je ‘mancave’. Vanaf 1 september gaat de winkel verder onder de naam The Mansquare.

Peter Verhamme staat bekend om zijn stunts: zo bracht hij ooit jaren aan een stuk een eigen glazen huis en een koppel rendieren naar Tielt om geld in te zamelen voor het goede doel. Bv’s waren kind aan huis in zijn elektrozaak en uiteraard kon een opmerkelijke passage in Komen Eten ook niet uitblijven. Maar de jongste tijd keek Peter uit naar iets nieuws. “De concurrentie met het internet is moordend”, aldus Peter Verhamme, die de zaak samen met zoon Brecht en diens vriendin Shirley Braekevelt uitbaat. “Alleen als ik nog grote kortingen geef komen de mensen hun elektro-materiaal hier kopen. Alle zaken die mensen op het internet kopen zullen hier vanaf 1 september niet meer te koop zijn.”

Alle kleine elektro, van mixers tot gsm’s, gaan uit het gamma. “Tegenwoordig moet je beleving kunnen aanbieden om de mensen nog in de je winkel te krijgen. Daarom besloten we een concept te zoeken, zoals je in de grotere steden wel vaker ziet. Zo heb je winkels waar alles rond M&M’s draait, om maar één voorbeeld te geven. Ons concept draait helemaal rond de mancave. Zo’n mancave is een plaatsje in huis waar de man zich kan terugtrekken om naar zijn favoriete film of serie te kijken of gewoon eens op zichzelf te zijn. Zonder vrouw.”

Het wordt de bedoeling dat je bij PV Sound, dat vanaf 1 september The Mansquare zal heten, alles kunt vinden om je mancave in te richten. Met uiteraard nog altijd tv en audio-toestellen en wasmachines. “Maar ook nog zoveel meer: gin, rum, sigaren, kledij en accessoires als zonnebrillen, horloges, armbanden en riemen. Maar we zullen ook een barista aannemen die koffie zal serveren in onze eigen tearoom en er zal zelfs een barbier aanwezig zijn om de snorren en de baarden van onze klanten te verzorgen. Er zullen kookeilanden aanwezig zijn, maar ook verschillende ingerichte mancaves, een beetje te vergelijken met de livings die je kunt kopen in de Ikea. Alles wat je daarin zult zien zal te koop zijn.”

Peter Verhamme beseft dat hij veel kritiek zal te slikken krijgen. “Mensen aan wie ik mijn verhaal uit de doeken doe, vrezen dat dit niets voor Tielt is. Dit lijkt hen meer iets voor grotere steden. Maar we zullen zien. Van kritiek trek ik mij toch niet te veel aan. Dat heb ik nog nooit gedaan, trouwens.”

En… wat met de vele vrouwelijke klanten? “Die blijven uiteraard ook nog altijd welkom”, besluit Peter.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier