Populair sfeercafé in Diksmuide legt de boeken neer

Redactie KW

Sfeercafé General Store in de IJzerlaan in Diksmuide heeft de boeken neergelegd. Dat bevestigt eigenaar Stefaan Ingelbrecht.

“Het was boekhoudkundig al een tijd dat het haperde. Uiteindelijk hebben we moeten besluiten om de boeken neer te leggen”, zegt Stefaan Ingelbrecht. “Ik ben dan wel de eigenaar van de zaak, maar niet van het gebouw, en wat er met het pand zal gebeuren ligt dan ook niet in mijn handen.”

Uitbaters Toon Bonny en Wendy Bauten zijn momenteel met vakantie. “Wij hebben het via vrienden moeten vernemen, die ons op ons vakantieverblijf hebben gebeld,” vertelt Wendy. “Het café draaide de laatste tijd wel minder goed, maar aan deze beslissing hadden we ons niet verwacht. Het is ook erg moeilijk om van hieruit te reageren, want we weten zelf nog niet hoe en wat er allemaal staat te gebeuren. Van onze kant kan ik alleen maar zeggen dat we er alles aan gedaan hebben om de zaak goed te laten lopen. Wij waren zelfstandigen in dienst van de eigenaar van het café en moeten nu heel wat zaken zien te regelen.”

(ACK – Foto ACK)