Pop-up café en boetieks in Kasteel Ravenhof in Torhout

Redactie KW

Het Torhoutse stadsbestuur wil tijdens de zomer extra leven in de brouwerij in het Kasteel Ravenhof in het hartje van de stad.

In hetzelfde pand van het Museum Torhouts Aardewerk wordt de mogelijkheid geboden om een pop-up café uit te baten plus maximum twee pop-up boetieks.

“Met dit project hebben we de bedoeling om leegstaande ruimten te benutten – de benedenverdieping van het Kasteel Ravenhof – en de lokale economie te ondersteunen”, aldus burgemeester Kristof Audenaert. “Dat doen we onder de noemer Santeboetiek. We hopen op een succes.”

Drankjes op het terras met zicht op het park

Tijdens de zomermaanden is het doorgaans rustig in het Museum Torhouts Aardewerk en zouden de pop-up zaken op de gelijkvloerse verdieping welkom zijn. “Het museum blijft de hele zomerperiode open”, zegt schepen Lieselotte Denolf. “Ook zal er genoten kunnen worden van het mooie kasteeltje en het tegen dan volledig heraangelegde Ravenhofpark. Concreet is er in het kasteel dus plaats voor één horecazaak, voornamelijk gericht op drankjes en beperkt qua hapjes, en twee winkeltjes. De horecazaak zou ook van het terras met zicht op de vijver en de tuin gebruik kunnen maken. Er zal gewerkt worden met een vaste prijs voor elektriciteit en water en een symbolische vergoeding qua huur.”

De kandidaat-uitbaters krijgen tot vrijdag 14 april de tijd om zich in te schrijven. Ze moeten een duidelijke omschrijving geven van wat ze precies wensen te ondernemen, plus een gefundeerde motivatie. Voor info: Thibaut Robyn, Dienst Lokale Economie, 050 22 11 22, santeboetiek@torhout.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier