Rubriek Economie

POM biedt drie studenten of pas afgestudeerde jonge ondernemers gratis werkruimte aan

02/06/17 om 19:13 - Bijgewerkt om 19:12

In het verleden ging onder meer het ondertussen gereputeerde bedrijf V.A.C. Machines hier van start.

POM biedt drie studenten of pas afgestudeerde jonge ondernemers gratis werkruimte aan

In samenwerking met de stad Brugge en het Bedrijvencentrum regio Brugge stelt de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) West-Vlaanderen in 't Werkpand Brugge voor de periode van één jaar drie werkplekken gratis ter beschikking aan drie studenten of pas afgestudeerde jonge ondernemers.

't Werkpand Brugge, gelegen in de Lieven Bauwensstraat 22, is gelegen op de site van het Bedrijvencentrum regio Brugge, aan het Waggelwater. Het maakt deel uit van de startersinfrastructuur van 'Actie voor Starters' en wordt uitgebaat door de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM). De drie werkplekken bevinden zich in een modern landschapskantoor, uitgerust met een vergaderzaal, een kitchenette en sanitair. "Om in aanmerking te komen voor deze mooie prijs moeten de student-ondernemers afstuderen aan één van de vier Brugse instellingen hoger onderwijs, met name Vives, Howest, Kulab en Syntra West", zegt Nancy Moyaert, coördinator 't Werkpand van de POM West-Vlaanderen. "Het gaat dus om student-ondernemers die onmiddellijk na hun studies hun zaak willen opstarten of verderzetten."

Door een gedetailleerd businessplan en een uitvoerige motivatie kunnen geïnteresseerden hun kandidatuur kenbaar maken bij de POM West-Vlaanderen. "Samen met de betrokken instellingen hoger onderwijs zullen de drie initiatiefnemers finaal de selectie maken wie van de kandidaten aanspraak maakt op een gratis werkplek", legt Moyaert uit. "De drie kandidaten van wie de motivatie én het businessplan het meest indruk maakt op de jury, sleept de titel 'Junior Ondernemer' én één van deze werkplekken in de wacht."

De uitverkoren student-ondernemers komen meteen onder de vleugels van 'Actie voor Starters' en krijgen een intensieve begeleiding onder de vorm van personal coaching. "De nieuwe bewoners kunnen ook gratis gebruik maken van de diensten van het bedrijvencentrum onder de vorm van begeleiding van zijn bestuurders", vervolgt Moyaert.

De stad Brugge doet ook haar duit in het zakje. De laureaten krijgen immers een plaats als spreker tijdens een netwerkmoment van TURBO (Toekomstige Brugse Ondernemers), een Brugs netwerk dat ondernemingszin bij Brugse jongeren wil stimuleren. "Als kers op de taart krijgen ze ook 250 extra credits voor deelname aan activiteiten van 'Actie voor Starters', eveneens aangeboden door de stad Brugge", onderstreept schepen van Lokale Economie Hilde Decleer (CD&V).

Geïnteresseerden kunnen vooraf een bezoek brengen aan de site.

(svv)

www.actievoorstarters.be/gratiswerkplanBrugge

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!