Pol en Lucrèce grillen in Hot Grill in Kortrijk

Zaakvoerder Pol Gonnissen. © JVGK
Redactie KW

Op 1 juli opent Hot Grill aan de Aalbeeksesteenweg 62 de deuren. Zaakvoerders zijn Pol Gonnissen (46) en Lucrèce Delacroix (47).

“Ik wou altijd al een restaurant starten”, zegt Pol, die de Hotelschool in Koksijde en nog een specialisatie aan de voedselschool Ter Groene Poorte in Brugge volgde. Hij werkte ook een tijdje in de bouwsector. “Horeca is wel mijn ding. Ik werkte in de Cantate op de Grote Markt en droomde van een eigen zaak.” Pol heeft de zaak totaal vernieuwd, met uitzondering van de grote damkap in de open keuken. “Ik hou van een strakke inrichting. De keuken is niet groot, maar wel efficiënt. We houden ook van een open concept. De mensen kunnen ons volgen in de keuken en zien graag beweging.”

Voor de kaart houdt Pol het bij allerlei salades en grills en drie suggesties. “Dit zijn de klassiekers: kip aan ‘t spit, grote rundsbrochetten en ribbetjes met enkele sausen naar keuze. Daarnaast hebben we ook een veggie-aanbod. Wat de wijnkaart betreft houden we het voorlopig op een witte, rode en rosé huiswijn.” De zaak heeft een ruime parking en een groot terras met plaats voor 20 personen. Hot Grill is open van 12 tot 14.30 uur en van 18 tot 22 uur. De zaak is gesloten op maandag en dinsdag. (Peter Van Herzeele)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier