Poco Loco legt eerste steen van volautomatisch magazijn

Jaana Tuominen, Kris Declervq, Geert Bourgeois en Peter Denolf legden samen de eerste steen. © STEFAAN BEEL
Philippe Verhaest

In aanwezigheid van onder andere Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) en Roeselaars burgemeester Kris Declercq (CD&V) legden managing director Peter Denolf en Jaana Tuominen, ceo van de overkoepelende Paulig Group, de eerste steen van het nieuwe volautomatische magazijn van Poco Loco.

De eerste gesprekken over de uitbreiding van voedselproducent Poco Loco dateren al van vijf jaar geleden. “Maar ons geduld wordt beloond”, zegt managing director Peter Denolf. “Nu kunnen we de eerste steen leggen en dit zeven hectare groot industriegebied ontwikkelen. We plannen er een volautomatisch magazijn, compleet met nieuwe productielijn.”

Met de bouwwerken is een investering van 50 miljoen euro gemoeid en het nieuwe complex moet in januari 2018 afgewerkt zijn. “Het was geen makkelijk dossier, maar samen met ons enthousiast team hebben we bergen verzet. Nu krijgen we de kans om verder te groeien.”

Ook Jaana Tuominen, ceo van de overkoepelende Paulig Group uit Finland, toont zich opgetogen. “Dit is een van de grootste investeringen ooit buiten Scandinavië voor ons“, klinkt het. “Poco Loco is ondertussen een belangrijk onderdeel van onze activiteiten, want liefst 20 procent van al onze mensen werkt in Roeselare.”

Zo zal het nieuwe volautomatische magazijn er uit zien.
Zo zal het nieuwe volautomatische magazijn er uit zien.© GF

Het magazijn belooft een architecturaal pareltje te worden. “Op vraag van de stad Roeselare zal het geen betonnen schoendoos worden”, knipoogt Peter Denolf. “Ons nieuwe gebouw zal veel oog hebben voor design, met een typische Poco Loco-twist. Straks zal iedereen via het kanaal Roeselare willen binnenrijden om de Poco Loco-gebouwen te bewonderen. Het moet een landmark worden voor Roeselare.”

Ook voor de verkeersdruk is de komst van het nieuwe magazijn goed nieuws. Zo zullen er liefst 25.000 vrachtbewegingen per jaar minder nodig zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier