Piet Huysentruyt organiseert culinair reisarrangement naar zijn restaurant in Frankrijk

Piet Huysentruyt blijft nieuwe initiatieven uit zijn koksmouw schudden. © Vier
Redactie KW

Dat Piet Huysentruyt niet alleen een fijne maar ook een commerciële neus heeft is een understatement. In het najaar pakt ‘SOS Piet’ uit met een nieuw initiatief.

Piet Huysentruyt wil de culinaire liefhebbers drie dagen lang verwennen onder de Zuid-Franse zomerzon. Op het menu staan niet alleen exquise gerechten, maar ook heuse workshops om beter te leren koken.

Hij leerde zijn volk al wat fijnproeverij is, nu gaat Piet Huysentruyt dus nog een stap verder met een heus culinair reisarrangement. In zijn nieuwe restaurant Likoké in de Ardèche kunnen groepen van in principe 6 tot 8 mensen de voeten onder tafel komen schuiven voor een culinaire driedaagse. “Het idee komt van Piet zelf, die sinds jaar en dag een goede vriend is,” vertelt Marianne Impens van reiskantoor Mi Agency. “Het initiatief gaat van start in oktober-november, omdat dit sowieso de kalmere maanden zijn, waarin Piet gemakkelijker tijd kan vrij maken. De eerste groepen hebben inmiddels al geboekt.”

890 euro per persoon

Het Kortrijkse Mi Agency heeft de opdracht gekregen de reizen te organiseren. De driedaagse vindt plaats in het typisch Zuid-Franse dorpje Les Vans (Ardèche), waar de West-Vlaamse meesterkok sinds kort opnieuw zijn eigen restaurant uitbaat. De driedaagse belooft een goedgevuld programma. Uiteraard wordt de innerlijke mens verwend, met als hoogtepunt een tiengangenmenu op de tweede avond. Maar Piet geeft ook zelf workshops of trekt met zijn gezelschap de omgeving in voor een outdoor experience of om er lokale ambachtslui, landbouwers of wijnboeren te bezoeken. Altijd volgens het principe ‘we reizen om te leren’. In het arrangement, met een prijskaartje van 890 euro, zijn dranken inbegrepen alsook twee overnachtingen in luxekamers in het naburige en pittoreske Auberge de Banne. De verplaatsing gebeurt op eigen kosten.

(Karel Cambien)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier