Rubriek Economie

Picanol heeft sterkste maanden ooit achter de rug

24/08/16 om 09:00 - Bijgewerkt om 09:00

Weefgetouwenbouwer Picanol uit Ieper heeft het sterkste halfjaar uit zijn geschiedenis gerealiseerd. Dat blijkt uit de halfjaarresultaten van het Ieperse bedrijf. Picanol trekt dan ook de omzetprognose op.

Picanol heeft sterkste maanden ooit achter de rug

© BELGA

Picanol zette een omzet neer in de eerste jaarhelft van 329,7 miljoen euro: 27 procent hoger in vergelijking met vorig jaar. Het bedrijf kent een aanhoudend hoge vraag naar weefmachines.

Netto hield Picanol een winst over van 60,4 miljoen euro, tegenover 42 miljoen euro een jaar eerder. Dat is inclusief de bijdrage aan de winst (12,3 miljoen euro) van Tessenderlo Chemie, waarin Picanol een belang heeft.

Op basis van het huidige orderboek en de aanhoudende vraag naar weefmachines verhoogt de groep zijn omzetprognose voor het volledige boekjaar. De groep verwacht in 2016 een omzetstijging te realiseren van ongeveer 10 procent ten opzichte van 2013, het beste jaar uit de geschiedenis van het bedrijf.

Picanol meldt nog een 35-tal vacatures te tellen voor de hoofdzetel in Ieper.

(Belga)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!