Picanol boekt beste resultaat ooit in 2016

© BELGA
Redactie KW

De fabrikant van weefmachines heeft een recordjaar achter de rug.

De groep, inclusief Tessenderlo Chemie nv, maakte in 2016 119 miljoen euro winst, ‘het beste resultaat ooit’, luidt het in een persbericht. En ook voor 2017 is Picanol optimistisch gestemd, ‘op basis van een goed gevuld orderboek’.

Picanol verkocht vorig jaar een recordaantal weefmachines. De omzet van de groep steeg met ruim 20 procent tot 638,78 miljoen euro. Dat is meer dan in het recordjaar 2013, toen 560 miljoen euro omzet werd gerealiseerd. Voor de eerste helft van 2017 verwacht Picanol een verdere lichte omzetstijging. De hogere grondstoffenprijzen zouden slechts een beperkte impact hebben. De raad van bestuur stelde een brutodividend van 0,1 euro per aandeel voor.

Op zoek naar personeel

Ook op het gebied van het personeelsbestand gaat het de goede richting uit. Vorig jaar dikte dat aantal aan tot 1.462 personeelsleden. En er staan nog altijd een 40-tal vacatures open voor verschillende functies, gaande van IT, monteerders en techniekers tot personeel voor het segment Onderzoek en Ontwikkeling. “Het is moeilijk om geschikt personeel te vinden. Moeilijker dan pakweg vijf jaar geleden”, aldus CEO Luc Tack. “Maar uiteindelijk vinden we ze wel. We moeten mensen ervan overtuigen dat het hier naast goed werken ook goed leven is, met een hoge levenskwaliteit en weinig files.”

Picanol investeerde de voorbije jaren ook fors om het op de werkvloer aangenamer te maken, met onder meer nieuwe refters en sanitaire blokken. “Onze belangrijkste investering is die in mensen. Ik ben het voorbije jaar zelden meer ontroerd geraakt toen alle divisies zich belangeloos inspanden voor Music for Life. Dat leverde 20.000 euro op. We work hard, we play hard”, aldus Tack.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier