Peter Van Luchene is de nieuwe voorzitter van Unizo Waregem

Peter Van Luchene (rechts) is als bestuurslid meer dan vertrouwd met Unizo Waregem. Hij volgt Geert Vanderhaeghen nu op als voorzitter. © DJW
Redactie KW

Hij runt samen met zijn echtgenote An Cattoir een kapsalon in de Westerlaan. Peter volgt Geert Vanderhaegen op, die de voorbije vier jaar het bestuur voorzat. Hij moest volgens de statuten tegen begin 2018 worden opgevolgd.

“Ik ben heel tevreden over de voorbije vier jaar”, evalueert Geert Vanderhaeghe. “Wij hebben een goeie groep met 300 leden en een bestuur van 35 collega’s. Daarmee zijn wij na Roeselare de grootste West-Vlaamse afdeling. We komen dus voor Brugge, Oostende en Ieper. Dat wil wat zeggen, toch? Bovendien heeft deelgemeente Desselgem een aparte Unizo-afdeling die eveneens goed draait. Op basis daarvan kan je eigenlijk al zeggen dat het niet slecht gaat met het middenstandsleven in Waregem.”

“In de afgelopen vier jaar zijn we erin geslaagd inspraak te krijgen in het nieuwe parkeerbeleid dat sinds oktober vorig jaar geldt. Ook de recente aanstelling van een city coach die initiatieven en projecten moet ontwikkelen om de lokale economie aan te zwengelen is een van onze verdiensten”, gaat Geert verder.

“Jammer dat wij niet geslaagd zijn in het inperken van de zogenaamde ‘baanwinkels’ langs de Gentseweg. Die trekken het kooppubliek zeker weg uit het stadscentrum. Maar daarnaast moeten wij alternatieven ontwikkelen waardoor de handelszaken in de centrumzaken tegengas kunnen geven. Dat is onder andere een van de opdrachten voor de nieuwe city coach.”

Uitdagingen

Opvolger Peter Van Luchene is meer dan vertrouwd met Unizo Waregem. Hij is al jaren bestuurslid en weet dus waar hij aan toe is. “We moeten door middel van teamwork Waregem versterken. De aantrekkingskracht van onze stad is immers erg verminderd. We krijgen slagen. Het aanbod van zelfstandige handelaars is fel afgenomen met leegstand tot gevolg”, aldus Peter, die ook voorzitter is van de werkgroep van Nacht van de Humor.

“Daarnaast moeten we meer jongere mensen naar het centrum lokken. Vooral door de erg hoge (huur)prijzen van appartementen en woningen gaan ze in de rand wonen, in de buurgemeenten of zelfs nog verder. Daar moeten wij door samenwerking toch iets aan doen. Dat zijn meteen de uitdagingen van de komende jaren.”

(DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier