Peter Van De Vyvere is nieuwe voorzitter bij Ieperse Bedrijvenvereniging Iebeve

© Foto TOGH
Redactie KW

Op de eerste activiteit van Iebeve, de Ieperse bedrijvenvereniging, in een jaar werd Peter Van De Vyvere voorgesteld als de nieuwe voorzitter.

Het bestuur van de Ieperse bedrijvenvereniging Iebeve organiseerde op donderdag 24 april een thema-avond rond communicatie met als gastspreker Karl Mortier in Garage Leterme. Het was meteen de vuurdoop voor kersvers voorzitter Peter Van De Vyvere van Stevens Commercial. Hij volgt Marjola Maes van Degels Metal op die op haar beurt Hans Six van Syx Automations opvolgde. “Het is een tijdje kalm geweest rond Iebeve”, zegt de 46-jarige Peter Van De Vyvere. “De vereniging had een nieuwe impuls nodig en ik had eerder al de ambitie geuit om voorzitter te worden.”

“Samen bereik je meer”

Peter Van De Vyvere is afkomstig van Zwevezele. Hij richtte 22 jaar geleden Stevens Commercial op, actief in koeltechniek en grootkeuken en gelegen langs de Oostkaai 48. “Een aantal jaar geleden was ik een van de eerste die op de industriezone de combinatie deed van wonen en werken”, vertelt Steven. “Aangezien ik op de industriezone woon en werk ken ik er veel mensen en ben ik goed op de hoogte van alles wat reilt en zeilt. Ik ben ook een ploegspeler als medevennoot in een coöperatie. Ik ben ervan overtuigd dat we samen meer kunnen bereiken. Dat is ook de insteek van Iebeve.”

“Elkaar beter leren kennen”

“Mijn voornaamste prioriteit is Iebeve nieuw leven inblazen. Het is belangrijk dat bedrijven in de industriezone elkaar beter leren kennen. Het zou toch jammer zijn mocht een bedrijf materiaal aankopen ik-weet-niet-waar, terwijl er op het bedrijventerrein een onderneming zit die precies dezelfde diensten of hetzelfde product aanbiedt”, vervolgt Peter. “De vernieuwde website is alvast een goed begin. Alles is meer gestructureerd en er zijn meer mogelijkheden om het versturen van nieuwsbrieven zelf te controleren.”

(TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier