Peter Goossens nieuwe ambassadeur van Hotelschool Ter Duinen

Drie nieuwe ambassadeurs voor Hotelschool Ter Duinen met v.l.n.r. directeur Peter Verbeke, Stijn Creupelandt, Isabel D'Hulster, Peter Goossens en voorzitter van de raad van bestuur Patrick Coucke. (Foto MVM)
Mieke Verhelle
Mieke Verhelle Chef Nieuws Online

Peter Goossens, Stijn Creupelandt en Isabel D’Hulster zijn de ambassadeurs voor schooljaar 2016-2017 van Hotelschool Ter Duinen in Koksijde. De school bestaat zeventig jaar en wil dat vieren met evenveel feestelijke momenten. Zo is er onder meer een fishfood-festival in oktober, in samenwerking met de North Sea Chefs.

“Het is belangrijk dat onze leerlingen in contact komen met het werkveld om zo een realistisch beeld te krijgen”, vertelt directeur Peter Verbeke. “Wij kiezen elk jaar drie oud-leerlingen die door hun gedrevenheid en hard werken iets bereikt hebben. Zij tonen onze leerlingen wat mogelijk is, maar dat er hard werk voor nodig is. Sterrenchefs, maar ook mensen uit het hotelwezen. Want bij ons studeren niet enkel koks af.”

De nieuwe ambassadeurs zullen aanwezig zijn op diverse evenementen voor leerlingen, oud-leerlingen en gasten van de school. Peter Goossens studeerde af in in 1983. Hij opende zijn eigen restaurant in 1987 en startte in 1992 Hof van Cleve in Kruishoutem. In 1998 was hij een van de jongste chefs ooit met twee Michelinsterren. Tegenwoordig heeft hij er drie.

Cruises in Seattle

Stijn Creupelandt studeerde in 1998 af aan Hotelschool Ter Duinen. Hij is afkomstig van Roeselare maar woont en werkt tegenwoordig in Seattle, Washington. Hij is er al twaalf jaar actief in diverse managementposities bij Seabourn Cruise Line.

Isabel D’Hulster is de drijvende kracht achter het evenementenbureau Présence in Roeselare. Ook haar bedrijf viert een jubileum. Tien jaar al is ze feestorganisator. Ze studeerde af in 2003 en werd meteen verkozen tot beste junior hofmeester van ons land. Daarna studeerde ze nog drie jaar aan de Brussels Business School of Hotel Management.

Voor het 70-jarig bestaan organiseert Hotelschool Ter Duinen tal van gastronomische en feestelijke activiteiten. In oktober organiseert de school samen met Filip Claeys en de North Sea Chefs een hele dag rond Noordzeevis. “Er zijn workshops, demonstraties en een wedstrijd voor onze leerlingen”, vertelt technisch adviseur Koen Hardeman. “Vergelijk het een beetje met Kookeet, maar dan met onze Noordzeevis in de hoofdrol.”

De Hotelschool werkt ook samen met De Lovie, een centrum voor begeleiding van personen met een verstandelijke beperking. Met de verkoop van exclusief porselein en linografie steunt de school tijdens het jubileumjaar Laubia, een nieuwbouw voor personen met een complexe psychiatrische problematiek. (MVM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier