Personeel bpost Kortrijk opnieuw aan de slag na drie dagen staken

Kortrijk is niet het enige distributiecentrum waar wat spanningen bestaan. © JVGK
Redactie KW

Het personeel van het distributiecentrum van bpost in Kortrijk is opnieuw aan de slag gegaan. Dat bevestigen de vakbonden. Donderdagochtend werd het voorstel van de directie aanvaard.

Na drie dagen van staking is zijn de 140 werknemers van het distributiecentrum van bpost in Kortrijk terug aan de slag gegaan. Ze hadden maandag het werk neergelegd. Ze klaagden vooral over een veel te hoge werkdruk. De directie kwam zowel maandag, dinsdag als woensdag met een voorstel op tafel, maar het personeel ging daar pas donderdag op in.

“Het grote verschil met de voorbije dagen is dat de directie heeft beslist om de reorganisatie die eraan zat te komen in mei, nog eens grondig te bekijken. Ze willen daarvoor in gesprek gaan met de postmannen”, aldus Marc Allossery van ACV-CSC Transcom.

Inmiddels zijn er ook een tiental interimkrachten bijgekomen. “En er komen er op termijn nog eens een tiental bij. Dat kan nog even duren, want zij moeten nog aangeworven en opgeleid worden”, besluit de vakbond.

Kortrijk is niet het enige distributiecentrum waar wat spanningen bestaan. Volgens de bonden is er nagenoeg in elk centrum een te hoge werklast.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier