Rubriek Economie

Paul Bulcke verruilt volgend jaar ceo-schap voor voorzittersstoel Nestlé

27/06/16 om 20:21 - Bijgewerkt om 20:21

De Belgische ceo van de Zwitserse voedingsreus Nestlé, Paul Bulcke, wordt op 1 januari 2017 opgevolgd door Ulf Mark Schneider, de CEO van Fresenius. .

Paul Bulcke verruilt volgend jaar ceo-schap voor voorzittersstoel Nestlé

© BELGAIMAGE

Nestlé zal later dat jaar Paul Bulcke voordragen als nieuwe voorzitter van het bedrijf. De 62-jarige West-Vlaming werkt al 37 jaar voor Nestlé. Hij zal ruim acht jaar ceo geweest zijn.

Bulcke zal op 31 december dit jaar stoppen. Op de aandeelhoudersvergadering van 6 april 2017 zal het bedrijf hem voorstellen als voorzitter van de raad van bestuur. Zijn voorganger Peter Brabeck heeft dan de leeftijdslimiet bereikt.

Met de Duits-Amerikaanse Ulf Mark Schneider kiest de raad van bestuur van Nestlé dus voor iemand van buiten het bedrijf. De 50-jarige leidt sinds 2003 Fresenius Group, een leverancier van medische technologie en een van Duitslands grote beursgenoteerde bedrijven. De man zal reeds op 1 september aan de slag gaan bij Nestlé om er mee te lopen.

Paul Bulcke is in 1954 geboren in Roeselare. Heel vroeg in zijn loopbaan kwam hij in 1979 bij Nestlé terecht, om er nooit meer weg te gaan. De handelsingenieur startte er als stagiair marketing. Tijdens zijn lange loopbaan leidde hij Nestlé onder meer in Portugal, Tsjechië, Slovakije en Duitsland. In 2004 werd hij 'vicepresident', verantwoordelijk voor de Amerikaanse divisie. In 2008 nam Bulcke, tot grote verrassing, de leiding van het bedrijf over van Brabeck.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!