Pastorie Woesten raakt dan toch verkocht

Redactie KW

Tijdens de gemeenteraad van maandagavond kon burgemeester Stephan Mourisse (LVP) bekend maken dat de pastorie van Woesten verkocht werd voor 325.000 euro aan aannemer Marc Mahieu uit de Westvleterseweg in Poperinge.

Burgemeester Mourisse: “Tijdens de tweede procedure boden zich drie geïnteresseerden aan. Marc Mahieu deed met 325.000 euro het hoogste bod. Concrete plannen heeft hij nog niet met de pastoorswoning. Het ging hem meer over de bijgaande bouwgrond. Daar wil hij een nieuw gebouw of een woning bouwen, om die achteraf te verkopen. We kregen dus meer dan verwacht was. We zullen de opbrengst zeer goed kunnen gebruiken, onder meer voor de renovatie en uitbreiding van ons gemeentehuis in Oostvleteren.”

Ik kan moeilijk journalisten tegenhouden, wanneer ze op eigen houtje hun onderzoek doen, en uitpakken met de primeur

De oppositie was er niet te spreken over het feit dat dit nieuws al bekend gemaakt werd in Het Wekelijks Nieuws van vorige week, omdat zij er op gerekend hadden dat de gemeenteraadsleden de primeur zouden krijgen. Volgens de burgemeester had niemand van het schepencollege hierover gecommuniceerd met de pers. “Maar ik kan moeilijk journalisten tegenhouden, wanneer ze op eigen houtje hun onderzoek doen, en uitpakken met de primeur”,aldus nog de burgemeester.

(AHP-FOTO RVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier