Parijzenaars kunnen voortaan smullen van West-Vlaamse hamburgers

Redactie KW

Een van de burgers in de eerste Franse vestiging van Ellis Gourmet Burger, zal gemaakt worden met West-Vlaams Rood rund, geleverd door topslager Hendrik Dierendonck.

Na Nederland trekt Ellis Gourmet Burger nu ook naar Parijs en haar Bastillewijk. Later op het jaar volgen er nog openingen vlakbij Versailles en begin 2017 in het 19de arrondissement van Parijs.

Ellis Gourmet Burger opende zijn eerste vestiging in 2011 en telt momenteel 14 restaurants. Recent werd in Utrecht een restaurant geopend en in september volgt dus het 15de, in de bekende Rue du Faubourg Saint-Antoine, op enkele passen van de Place de la Bastille.

Het vlees voor de burgers is afkomstig van Franse Holstein runderen, maar uitzondering op de regel is het vlees dat voor de Meatlover hamburger gebruikt wordt. Die unieke burger wordt gemaakt met het vlees van West-Vlaams Rood rund dat door topslager Hendrik Dierendonck geleverd wordt. Ellis Gourmet Burger zal ook in Parijs op nog andere Belgische expertise beroep doen. Zo wordt de Bleu des Causses kaas door kaasmeesters Michel en Fréderique Van Tricht geaffineerd en kan Ellis Gourmet Burger voor de Veggie Burgers rekenen op de kennis van de vegetarische pionier Paul Florizoone, tevens oprichter van Greenway.

Op de drankenkaart zullen uiteraard de namen van een aantal bekende Belgische bieren prijken zoals Duvel naast traditionele abdijbieren. Conform aan de typische menukaart zullen ook zelf gemaakte milkshakes, ijsthee en limonades te verkrijgen zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier