Paradijselijke beachbar hele zomer lang te midden van de Ardooise velden

Frederik Stragier en Emmanuel Bekaert zijn de mannen achter het bijzonder ambitieuze plan. (Foto Joke Couvreur) © Joke Couvreur
Bert Vanden Berghe

Frederik Stragier en Emmanuel Bekaert, twee Ardooise ondernemers, starten binnenkort met de opbouw van een heuse beachbar. Compleet met zwembad, 150 (!) ton zand en zelfs plaats om te landen met de helikopter, in de velden van Ardooie.

Ambitieus, dat is nog een understatement. Zowel om het project Pulobar te omschrijven, als de twee volbloed Ardooise ondernemers Frederik Stragier en Emmanuel Bekaert. Frederik runt Belgium Trucks & Trailers, terwijl Emmanuel verantwoordelijk is voor Datasourcing en Uni-tec. “Het plan ontstond tussen pot en pint vorige zomer. Een maand later hadden we al de vergunning op zak, nadat we de geschikte locatie vonden.”

Meer dan enkel feestende jongeren

Op een weide achter het bedrijf d’Arta verrijst vanaf volgende maand een heuse beachbar met strand, zwembad, vipruimtes, tent, champagnebar en een heus speelplein, op een terrein van 1.500 m². Het domein bevindt zich zo in de dichte nabijheid van Ardooie, Tielt, Izegem en Roeselare. Begin mei wordt met de bouw gestart, op 2 juni is de opening voorzien. De hele periode, tot eind augustus, zal Pulobar gratis toegankelijk zijn (en af te huren).

The sky is the limit, klinkt het wel. En toch mikken de twee niet enkel op feestende jongeren. “Op regelmatige tijdstippen doen we iets voor ondernemers, maar we organiseren evenzeer thema-avonden voor het grote publiek. Dat kan gaan van een beachparty tot een ladies night. Op zondag is er een luxebrunch voorzien en mikken we op gezinnen, waarbij het speelplein wordt uitgebreid.”

Lekkers van bij ons

Opvallend: de twee werken vooral met lokale en regionale ondernemers. De sponsors en leveranciers komen uit de dichte regio rond Ardooie. De Ardooise Dennis Parmentier, bekend als Dennis Cartier, zal de vaste DJ zijn. Deze zomer komen er echter ook andere DJ’s die onder meer op Tomorrowland en grote clubs in binnen- en buitenland geprogrammeerd staan. Het logo van Pulobar werd dan weer ontworpen door de Ardooise Pieter Deprez.

“Absoluut een positief signaal dat er met mensen uit de streek wordt gewerkt”, klinkt het bij de lokale Unizo-afdeling, die op de openingsavond ook hun ondernemerstreffen organiseert. Ook de burgemeester is lovend over het initiatief.

(BVB)

Het volledige relaas lees je in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.