Pand 18 op Markt Blankenberge weer open na verplichte sluiting

Redactie KW

Goed nieuws voor de vaste klanten van Pand18: na vier maanden verplichte sluiting is het café op de Grote Markt in Blankenberge opnieuw open.

De zaakvoerders deden de nodige aanpassingen die volgens het akoestisch onderzoek nodig waren en hopen de burenruzie nu volledig achter zich te laten. “Financieel was het een zware domper. Maar opgeven? Neen, dat wilden we absoluut niet doen”, zegt Linda Doms.

De zaak sloot op 24 april de deuren door een vonnis van de rechtbank. Aanleiding was een aanslepende burenruzie over geluidsoverlast. Volgens de bovenburen was er te veel lawaai uit de zaak. Nochtans kwam de politie 46 keer langs en was er slechts éénmaal sprake van geluidsoverlast. De rechter besloot het café toch te sluiten en legde enkele voorwaarden op. “Die hebben we nu uitgevoerd. We hopen dat daarmee alles achter de rug is”, zegt zaakvoerster Linda Doms. De klanten laten hun pintjes alvast opnieuw smaken. Opvallend: officiële toestemming van de rechtbank is er nog niet. De zitting staat pas gepland op 21 december.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier