Pallieter in Damme wordt Markt 12

Op de foto zien we van links naar rechts Stefaan Claeys, Stephanie Traen en Philip Traen. © PDV
Redactie KW

Donderdagavond vond de openingsreceptie plaats van ‘Markt 12’, het nieuwe restaurant op de locatie waar voorheen jarenlang Pallieter was gehuisvest. Het team achter het vlakbij gelegen De Smisse zal de zaak runnen.

Het bekende restaurant Pallieter op de Markt werd 12 jaar uitgebaat door Valerie Pauwels en echtgenoot. Daaraan voorafgaand roerde Philip Traen, (schoon)vader van Stefaan Claeys en Stephanie Traen van de Smisse, er drie jaar in de potten.

Het gebouw is al die jaren eigendom gebleven van Traen, maar sinds november staat het leeg omdat de vorige uitbaters opteerden om zich te focussen op de B&B in Moerkerke. “Mijn schoonvader, die op zijn 62ste nog vol energie zit, vroeg me of ik het samen met mijn vrouw Stephanie zag zitten om mijn schouders te zetten onder een nieuw project. En ik hapte graag toe”, zegt Stefaan.

Klassieke keuken met hedendaagse toetsen

“Het is ook zo’n prachtige locatie, vlak naast het stadhuis. Eigenlijk doen we dit niet alleen voor onszelf, maar ook voor de stad Damme. Het zou toch zonde zijn dat dit pand op zo’n ligging leeg zou blijven staan? Mijn schoonvader Philip zal de dagelijkse leiding in handen nemen en we trokken Hasso Hanssens, die onder meer bij Rock Fort werkte, aan als chef-kok. Mijn vrouw en ik zullen ook meedraaien”, klinkt het.

“We gaan voor een klassieke keuken met hedendaagse toetsen. De kaart is beperkt, maar we werken enkel met verse en seizoensgebonden producten. Philip rookt zelf zijn zalm en we maken ook zelf patés en garnaalkroketten. De côte à l’os beloofd zeker een succes te worden. Het menu voor ‘s avonds bestaat telkens uit een keuze uit drie voorgerechten, drie hoofdgerechten en drie desserts. De nieuwe zaak, die we Markt 12 dopen, zal zich duidelijk onderscheiden van de Smisse. De Smisse is een dynamische zaak met veel animatie en sportclubs die er over de vloer komen, terwijl we in Markt 12 een echte verzorgde restaurantervaring zullen aanbieden. Een totaal ander concept dus.”

Decoratieve elementen te koop

Opmerkelijk is ook dat heel wat decoratieve elementen in de zaak te koop zullen zijn. Daarvoor wordt onder meer samengewerkt met Immo Boutique, dat meubelen, stoffen en kunstwerken te koop stelt. De zaak zal geopend zijn vanaf vrijdag tot en met maandag en in de zomer vanaf de donderdag.

(PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier