Overnemer gezocht voor danscafé De Viking in Oostduinkerke

© IV
Redactie KW

Uitbater Arne Dooghe geeft als reden het sluitingsuur van 5 uur dat begin dit jaar werd ingevoerd.

Arne Dooghe werkte 18 jaar lang in De Viking: in 1997startte hij er als jobstudent, in 1998 kwam hij vast in dienst en in 2004 nam hij de zaak over. Enkele weken geleden besliste hij echter om deze ‘vaste waarde’, zoals hij het zelf noemt, over te laten aan een nieuwe uitbater.

Buren ook niet tevreden

“Er zijn verschillende redenen voor deze beslissing en het sluitingsuur is daar zeker één van. Een herevaluatie met de burgemeester in augustus heeft voor mij de doorslag gegeven. Ik heb als zaakvoerder tien jaar lang mijn uiterste best gedaan om de jeugd aan de Westkust een bruisend nachtleven te bieden. Ik heb veel geïnvesteerd, voorzag een eigen taxidienst en volgens mij waren hier relatief weinig problemen op het vlak van drugs of vechtpartijen.”

“Maar nu vind ik dat mijn ondernemerschap wordt beknot. Als je drie mensen vast in dienst hebt en het volk maar om één uur toestroomt, is zo’n sluitingsuur voor een danscafé een onbegrijpelijke maatregel”, klinkt het bitter. “Ook de buren zijn allerminst opgezet met het sluitingsuur, want om 4.30 uur komen 150 tot 200 mensen ineens buiten en ligt de hele buurt wakker van het lawaai.”

Cocktailbar komt er niet

“Ik vind het heel jammer dat ik op deze manier moet stoppen. Ik had nog plannen om een cocktailbar in te richten in het voorste gedeelte van de zaak, in de hoop daarmee al vroeger volk te lokken en zo mijn personeel vroeger aan het werk te krijgen. Maar die investering zal er dus niet meer van komen, althans niet uit mijn portefeuille.”

(WV/HH, foto IV)

Lees hierover ook in Krant Van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust van vrijdag 26 september.