Rubriek Economie

'Oude' Republiek gaat eind deze maand dicht voor tweede fase verbouwingswerken

18/04/17 om 16:06 - Bijgewerkt om 16:05

Met het evenement RIPubliek, met livemuziek en dj's, wordt op zondag 30 april afscheid genomen van de 'oude' Republiek in Brugge.

'Oude' Republiek gaat eind deze maand dicht voor tweede fase verbouwingswerken

Daarna gaat het café voor veertien dagen dicht. Vanaf maandag 15 mei opent er op het terras een pop-upcafé met restaurant.

Het geheel kadert in de verbouwingswerken van De Republiek. De eerste fase ging op woensdag 1 februari van start. "Deze eerste fase ging voornamelijk op aan afbraakwerken aan de kant van de conciërgewoning", zegt Bart Geernaert, coördinator van vzw De Korrelatie en De Republiek. "Ook het gebouw achter het terras, met name Hof De Plezance, dat we integreren in de totale site, werd afgewerkt."

Vanaf maandag 1 mei gaat het café in zijn huidige vorm dicht. "We nemen dan een pauze van veertien dagen om een complete ombouw te doen van gas, elektriciteit en uiteraard ook de keuken. We gaan ook buitenmeubilair maken uit de vloerplanken", legt Geernaert uit. "Op maandag 15 mei openen we ons pop-uprestaurant met eigen terras. Dit houdt in dat de werfhekkens in de Sint-Jakobsstraat over de hele lengte van de gevel zullen staan en de straat dus een volledige werfzone wordt. Hierdoor wordt de ingangspoort van De Republiek onbereikbaar."

In Hof de Plezance zal een keuken geïnstalleerd worden. Van hieruit zal tijdens de zomer het hele terras bediend worden. De ingang van het pop-uprestaurant en het terras zal in de Naaldenstraat zijn. Aan de grote terraswanden, aan de kant van het Boterhuis en Hof De Plezance, komt een grote tijdelijke overkapping met een gesloten dak.

Deze pop-upfase loopt van maandag 15 mei tot midden oktober of begin november. "Tijdens deze periode werken we verder aan de conciërgewoning en schuiven we met de verbouwing langzaam op richting Boterhuissteeg", verduidelijkt Geernaert. "Het hele café wordt dan onder handen genomen en ingrijpend verbouwd. Er komt een nieuwe keuken. We gaan grotere ramen naar straatkant toe plaatsen, een extra 'stedelijke' sas en bijkomende raamopeningen in de steeg. Tevens gaan we een wintertuin aanleggen. Vanaf midden oktober of begin november zullen we opnieuw de switch maken van Hof de Plezance naar het nieuwe café-restaurant dat op dat moment af moet zijn. Tijdens de derde fase pakken we de inkomhal van de cinema aan."

(svv)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!