Oude pastorie Dranouter krijgt handelsfunctie

Redactie KW

De gemeente kon de oude pastorie van Dranouter na twee mislukte pogingen verkopen. Een jong koppel uit Kemmel opent een koffie- en eethuis in de ene helft en uitbaters van B&B Eeuwenhout verhuren e-bikes in de andere helft.

Festival Dranouter gebruikte het ruime oude gebouw tijdens de afgelopen editie als Café Central, een podium voor intieme concerten. De gelijkvloerse verdieping was ingericht als bruine kroeg er werden optredens gegeven in de living en tuin. Het gemeentebestuur zag het graag gebeuren. Veel bezoekers kregen zo de kans om het pand van binnen te bekijken. Tijdens de openbare verkoop eind vorig jaar raakte het pand verkocht. “De schattingsprijs lag op ongeveer 200.000 euro en de pastorie is verkocht voor 310.000 euro. Een goede zaak voor de gemeente“, zegt schepen Wieland De Meyer, die eerder de horecafunctie aanprees.

Tristan Feliers (27) en Freya Gesquiere (25) uit Kemmel baten er binnenkort eet- en koffiehuis De Musette uit. “We bieden gezonde uitgebreide ontbijten, seizoenssuggesties, broodjes en tapas aan. Er is een uitgebreid dessertassortiment in de tearoom. We hebben menu’s op maat voor babyborrels, familiefeesten en fiets- en wandelarrangementen, en houden regelmatig brunches, barbecues en workshops. Het terras in de achtertuin biedt een prachtig zicht. We rekenen natuurlijk ook op het festival, een jaarlijks hoogtepunt voor de horeca in de streek.”

De Musette komt in de ene helft van het gebouw, de andere helft wordt ingericht als fietsenatelier, waar Lode Provost fietsen en e-bikes verhuurt en herstelt. “Een ideale kruisbestuiving. We hebben nu al 150 e-bikes, hier bieden we e reen 60-tal aan. Het idyllische landschap nodigt uit om de fiets te nemen en de omgeving te ontdekken.”

Het pand is eigendom van Salima El Bakali en Pieter Dierickx van horecazaak De Bralle in Dranouter, Lode Provost en Caroline Plets van B&B Eeuwenhout in Dranouter en Stefaan Laperre uit Wevelgem.

(TP – foto TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier