Openluchtzwembad is voortaan landschapspark De Kosmos

Redactie KW

De volledig heringerichte benedensite van de Kosmos in Heuvelland is zondagnamiddag officieel geopend.

Openluchtzwembad is voortaan landschapspark De Kosmos


Waar vroeger het openluchtzwembad gelegen was, is er nu een amfitheater. “De Kosmos blijft natuurlijk synoniem staan voor het zwembad. Ja, ook ik leerde hier zwemmen,” zegt schepen Wieland De Meyer. “Maar met dit landschapspark willen we nu opnieuw beweging krijgen in dit uniek natuurgebied.”

Het landschapspark kreeg als naam de Speelberg de Kosmos. Het amfitheater wordt met Spots op West van 11 tot 13 juli voor het eerst gebruikt voor een cultureel evenement. “Naar de toekomst toe dromen we van concerten,” zegt boswachter Pierre Hubau, die meteen meegeeft dat de benedensite nog niet helemaal afgewerkt is. “Tussen de vele avontuurlijke speeltuigen is er zeker nog plaats om creatieve ideeën van de plaatselijke jeugd uit te voeren.”

Deathride richting amfitheater

De totale oppervlakte van de benedensite bedraagt 6 hectare. “Ruimte genoeg dus voor de jeugd, die hier op kamp is, om zich eens goed uit te leven,” weet de boswachter.

De opening van de benedensite trok heel wat avontuurlijk volk. Het was drummen om met de deathride naar het amfitheater te zweven. Op dit moment is er nog geen beweging op de bovensite, waar het hotel-restaurant de Kosmos nog steeds op een nieuwe eigenaar wacht.

(MD)