Opening van Lidl in Zwevegem opnieuw uitgesteld

De stickers met 'hier komt Lidl' hangen er nu al enkele maanden... en zullen er wellicht nog een tijdje hangen. © GVZ
Redactie KW

De al lang aangekondigde opening van de vestiging van warenhuisketen Lidl in Zwevegem is opnieuw uitgesteld.

Het is al lange tijd geweten dat warenhuisketen Lidl een filiaal wil openen in Zwevegem. Op zoek naar een locatie, liet men zijn oog vallen op Zwevegem Shopping, op het eind van de Harelbeekstraat. Daar waren nog maar twee van de acht winkelruimtes ingenomen, door Action en Shoe Discount. Lidl wilde er ook een winkel openen, maar voor de keten waren de beschikbare panden te klein. In de vergunning die destijds voor de gebouwen werd afgeleverd, werd ook de grootte van de verkoopruimten vastgelegd. Op vraag van Lidl vroeg projectontwikkelaar Sobradis het gemeentebestuur om twee ruimten te mogen samenbrengen tot één. Het schepencollege reageerde positief en ook Unizo zag geen problemen in de komst van de supermarkt. De uiteindelijke vergunning werd dan begin 2015 afgeleverd.

“Wegens juridische redenen”

Aanvankelijk werd gesteld dat men de winkel nog voor het verlof 2015 wilde openen. Er gebeurde echter niks. Als nieuwe datum werd dan oktober 2015 vooropgesteld. Behalve grote stickers met de aankondiging dat daar binnenkort een Lidl-filiaal zal openen, bleef alles zoals het was. We staken toen ons licht op bij Lidl en hoorden er van Melba Van Marck dat de opening nog niet voor meteen is. “Wegens juridische redenen kunnen wij nog niet beginnen aan de inrichtingswerken. We verwachten in de late lente van 2016 de winkel te kunnen openen”, klonk het eind vorig jaar.

Omdat er nog altijd geen verandering te zien was, namen we opnieuw contact op met de supermarktketen. Nu kregen we te horen dat de opening van het Zwevegems filiaal gepland is tegen eind dit jaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier