Opening sociale superette in Beernem

Een trotse voorzitter Jacques De Bruyne (midden) samen met enkele van de vele vrijwilligers. © Foto Regi
Redactie KW

Vrijdagavond opende de Beernemse Notenkraker vzw met de steun van vele vrijwilligers een sociale superette.

De Beernemse Notenkraker vzw is een vereniging die verschillende verenigingen en organisaties, die werken rond kans-armoede, armoede, vluchtelingen, mensen met een beperking, ouderen onder één noemer heeft gebracht.

Voorzitter van de Notenkraker, Jacques De Bruyne was in zijn nopjes en schetste hoe men is gekomen tot deze opening. “In onze superette willen we een vorm van gewone winkel uitbouwen, maar dan zonder betalen. We zetten er echter wel de normale winkelprijzen bij. In samenwerking met de bibliotheek en De Klaver, één van de steunorganisaties, willen we hier een cafetaria uitbouwen. We weten immers uit ervaring dat mensen in armoede ook uit het normale sociale weefsel verdwijnen. Kinderen gaan niet meer naar de bibliotheek en sporten niet meer. Bijgevolg moeten de mensen zo snel mogelijk uit de problemen geraken”, aldus Jacques De Bruyne.

Samen met burgemeester Johan De Rycke onthulde Jacques De Bruyne een steen, geschonken door de firma Brandt in de vorm van een okkernoot, waarop Greet Claeys de naam in kunstige letters heeft gebeiteld. Daarna bedankte de voorzitter de talrijke aanwezigen en vooral de vrijwilligers die zich belangeloos inzetten om mensen in nood op te vangen. (Regi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier