Openbare verkoop van pand Sebrechts in Brugge afgeblazen wegens gebrek aan belangstelling

Redactie KW

Donderdagnamiddag had in de Conferentiezaal van het stadhuis van Brugge de openbare verkoop plaats van het bekende pand in de Beenhouwersstraat.

Althans, dat was de bedoeling. De instelprijs was 1,25 miljoen euro, maar de verwachte grote belangstelling werd een flop over de ganse lijn.

Amper vier kandidaat-kopers (toeschouwers?) kwamen opdagen. De notabelen en notaris hebben nog een kwartier gewacht om een beslissing te nemen, maar toen viel het verdict dat de openbare verkoop afgeblazen werd. Wellicht komt er begin volgend jaar een nieuwe datum.

Het pand Sebrechts is een te restaureren pand, dat bestaat uit het beschermde huis Sebrechts en een woning waar cohousing kan georganiseerd worden. Het stadspand werd lange tijd gebruikt voor administratie en heeft een oppervlakte van 1.628 vierkante meter. Het 18de eeuwse huis Sebrechts heeft een rijke geschiedenis en was ooit de woning van Joseph Sebrechts, naar wie in Brugge ook een park is genoemd. De toekomst van het pand wordt wellicht een combinatie van een kantoor en wonen. Een hotel is uitgesloten, vanwege de hotelstop in Brugge.

(MDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier