Openbare verkoop Brugse kerk is een flop: geen énkel bod

Redactie KW

De eerste zitdag van de openbare verkoop van de Heilige Familiekerk is op een gigantische flop uitgedraaid. Niemand bracht een bod uit op de instelprijs van 440.000 euro.

De Heilige Familiekerk is gelegen in het Bilkske in het Langestraatkwartier in de binnenstad van Brugge. Door de aanhoudende ontkerkelijking zag de bisschop van Brugge zich genoodzaakt om begin vorig jaar de parochie Heilige Familie op te heffen en te voegen bij de parochie Sint-Anna. Toen werd het kerkgebouw ook aan de eredienst onttrokken.

Eind vorig jaar leverde de stad Brugge een stedenbouwkundig attest af. Daarin staat te lezen dat de kerk kan dienen als woning of kantoor. Tevens mogen er sociaal-culturele activiteiten en zelfs sportactiviteiten plaatsvinden. Winkels en andere initiatieven die een grote impact hebben op de mobiliteit zijn echter niet toegelaten. Omdat het gebouw op de erfgoedinventaris terug te vinden is, mag er nauwelijks verbouwd worden.

Dit klonk niemand als muziek in de oren, want op de zitdag onder voorbehoud van hoger bod bracht niemand een bod uit. De instelprijs van 440.000 euro bleek duidelijk te hoog gegrepen. Notaris Bernard Waûters nam het besluit om de Heilige Familiekerk uit de verkoop te halen. “Ik moet zelf nog bekijken wat de volgende stappen zijn bij deze openbare verkoop”, sprak Waûters. Na afloop gaven leden van een Brugse organisatie, die voorlopig anoniem wensen te blijven, te kennen interesse te hebben in een aankoop, “maar de instelprijs vinden we (veel) te hoog. De verkoper hebben we hier reeds van op de hoogte gesteld”, klonk het.

(svv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier