Open Bedrijvendag, zondag ook bij Roularta Media Group

Redactie KW

Op zondag 5 oktober zetten 30 West-Vlaamse bedrijven hun deuren open voor Open Bedrijvendag. Zo ook Roularta Media Group in Roeselare die dit jaar zijn 60ste verjaardag viert.

Jaarlijks worden in Roularta 95.000 ton papier bedrukt, onder meer op de hoogtechnologische Colorman drukpers. (GF)

Roularta Media Group is een multi-media-groep met ruim 2.800 medewerkers en een totale omzet van 675 miljoen euro. De onderneming viert dit jaar zijn 60ste verjaardag. Roularta Printing is de grootste offsetdrukkerij van België waar kranten, magazines en catalogi van topkwaliteit gemaakt worden.

Naast het uitgeven onder meer Knack, Trends, Sport/Voetbalmagazine, Nest, De Streekkrant, De Zondag, Steps, Krant van West-Vlaanderen,… levert Roularta ook drukwerk in Groot-Brittannië, Frankrijk, Nederland, Duitsland, Denemarken, Zwitserland,…. Dat zorgt ervoor dat ze jaarlijks gemiddeld 95.000 ton papier bedrukken.

Aan het werk

Tijdens Open Bedrijven Dag kun je in de drukkerij conducteurs, drukkers, bobineurs en uitpakkers aan het werk zien. Aan de afwerkingsmachines zijn instellers en operatoren actief. Verder nog operatoren in de platenkopie, technici en heftruckchauffeurs. Je kan live meemaken hoe een magazine, een krant en een folder worden geproduceerd. Daartoe zullen de drukpersen en de afwerkingsmachines volop in productie zijn. Hierdoor zal je zelf kunnen vaststellen dat drukken een hoogtechnologische en duurzame industrie is. In de prepress afdeling zijn er doorlopend demo’s van hoe een krant en een magazine worden opgemaakt. Verder zijn er nog demo’s over de digitale uitgaven van onze titels en een demo over hoe een beeld in photoshop drukklaar wordt gemaakt.

Selfie en leespakket

Bezoekers gaan niet met lege handen naar huis: iedere bezoeker krijgt een uitgebreid leespakket en aan het einde van de rondleiding kunnen de jongeren een creatieve selfie nemen.

Afspraak tussen 10 en 17 uur in de Meiboomlaan 33 in Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier