Opdringerige ‘kunstenaar’ zet kwaad bloed bij handelaars en toeristen in Brugge

Redactie KW

In het centrum van Brugge, in de omgeving van de Bloedkapel, is al een hele tijd een ‘artiest’ aan het werk die toeristen op amateuristische wijze fotografeert en hen daarvoor veel geld aftroggelt. De handelaars uit de buurt zijn de capriolen van ‘de musketier’ beu.


Een journalist van Brugsch Handelsblad nam de proef op de som en gaf zich uit voor een toerist en mocht al snel ondervinden hoe opdringerig de man te werk gaat. De kerel beweert uit alle uithoeken van de wereld bedankingskaartjes te krijgen en dan ook wereldberoemd te zijn. Hij duwt de journalist zijn winkeltje binnen en steekt hem een vergeeld doek in de handen, waarmee hij moet poseren voor de foto.

Even later wordt de foto van zijn gezicht afgeprint op een aftandse printer, op een papier dat voor perkament moet doorgaan, met daarop ook een tekening van onduidelijke stadsomwallingen én een goedkope kalender. Hij vraagt er triomfantelijk 7,5 euro voor. De journalist besluit het spel maar mee te spelen en vraagt of hij de man ook nog eens mag fotograferen. Dat mag, voor een euro extra…

Opdringerige 'kunstenaar' zet kwaad bloed bij handelaars en toeristen in Brugge

Een ‘kunstwerk’ ? (Foto MDW)

Antireclame voor Brugge

Intussen regent het dagelijks klachten van handelaars en bedrogen voorbijgangers. Wie op Google in verschillende talen naar de Brugse musketier zoekt, krijgt tal van schrijnende verhalen te lezen.

(MDW)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad