Rubriek Economie

Oostendse chefs gaan aan de slag met het beste uit de Noordzee

21/06/16 om 09:39 - Bijgewerkt om 09:39

Komend weekend haalt de geur van gebraden visjes het op de zilte zeelucht boven het Oostendse Zeeheldenplein tijdens de vierde editie van A l'Ostendaise.

Oostendse chefs gaan aan de slag met het beste uit de Noordzee

Voor de vierde keer op rij gaan 25 Oostendse chefs op het tot culinair dorp omgebouwde Zeeheldenplein aan de slag met Noordzeevis. En ook deze keer blijft de basisintentie: de Oostendenaar en toerist overtuigen dat naast de klassiekers tong en pladijs of tarbot ook minder bekende en goedkopere Noordzeevis erg lekker het bord kan vullen. Voor het eerst zullen ook de North Sea Chefs onder leiding van sterrenchef Filip Claeys present zijn om demonstraties te geven. "Noordzeevis is één van onze belangrijkste toeristische troeven. Tijdens Al4ostenaise krijgen de restaurants de kans hun kunnen te tonen met dagverse producten uit de zee voor onze deur"n zegt burgemeester Johan Vande Lanotte.

en aantal delnemende restaurantchefs samen met de 'stadschef' Johan Vande Lanotte bij de presentatie van A L'Ostendaise: Kom Proeven.

en aantal delnemende restaurantchefs samen met de 'stadschef' Johan Vande Lanotte bij de presentatie van A L'Ostendaise: Kom Proeven. © (fotoML)

De toegang tot het evenement, op zaterdag 25 juni van 11 tot 21 uur en op zondag 26 juni van 11 tot 19 uur, is gratis. Gerechten kosten 6 euro per bord en kunnen met ter plaatse aangekochte jetons betaald worden.

(ML)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!