Oostends horecakoppel zwaar gestraft voor zwartwerk en RSZ-fraude

Redactie KW

Tussen april 2013 en juni 2014 trof de sociale inspectie in het restaurant Resto Belvedere in de Koningin Astridlaan in Oostende twaalf personeelsleden aan die in het zwart aan het werken waren.

Een Oostendse horecakoppel is door de strafrechter in Brugge zwaar gestraft voor inbreuken op de sociale wetgeving in zijn beide restaurants. Tussen april 2013 en juni 2014 trof de sociale inspectie in het restaurant Resto Belvedere in de Koningin Astridlaan in Oostende twaalf personeelsleden aan die in het zwart aan het werken waren. Bovendien bleek voor negentien werknemers de sociale bijdrage niet betaald met een RSZ-schuld van 57.000 euro als gevolg. Zaakvoerder M’hamed B. (58), wiens vennootschap Belvedere Invest intussen failliet ging, kreeg voor zijn gesjoemel een jaar effectieve celstraf en een geldboete van 43.200 euro.

Omdat hij niet kwam opdagen in de rechtbank beval de rechter zijn onmiddellijke aanhouding. De man liep in zijn leven al talrijke veroordelingen op. Zijn vrouw Fabienne S. (53) kreeg zes maanden cel en een boete van 18.000 euro omdat ze vijf mensen in het zwart tewerkstelde in haar restaurant Yacht Grill in de Hertstraat in Oostende. Ook zij werd eerder al veroordeeld voor oplichting. De vrouw kwam evenmin opdagen voor haar proces.

(AF)